Voetbalcomplex voor fusieclub VV Egmond

De 3 voetbalclubs Sint Adelbert, Egmondia en Zeevogels zijn sinds 16 maart 2023 officieel gefuseerd tot 1 Egmondse voetbalclub: VV Egmond. Op 9 mei 2023 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om het sportcomplex aan de Heilooër Zeeweg/Hogedijk aan te wijzen als voorkeurslocatie voor het huisvesten van de nieuwe voetbalclub. Op 6 juli 2023 heeft de gemeenteraad hiermee ingestemd. 

Op maandag 12 juni 2023 vond een informatiebijeenkomst plaats over de locatiekeuze voor het voetbalcomplex van VV Egmond. De bijeenkomst vond plaats in Dorphuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef en was bedoeld om betrokkenen te informeren en eventuele reacties op te halen. De bijeenkomst werd georganiseerd als een open inloop ('informatiemarkt') met 6 informatie stands, waaronder Sportpark De Lange Plas, Sportpark Luilaantje, Sportpark Hogedijk, VV Egmond, Proces & Planning (gemeente) en Communicatie (gemeente).

De aanwezigen konden vrij rondlopen langs de informatie stands. Wethouder Marco Wiesehahn voerde gesprekken met de aanwezigen, en er waren discussies over onderwerpen zoals eigendom van grond en beheer bij Zeevogels.

Belangrijke punten die tijdens de gesprekken naar voren kwamen, waren onder andere zorgen over parkeerproblemen, veiligheid, en de impact op evenementen zoals de halve marathon en kampeertentjes bij het opgeven van bepaalde locaties. Oudere bewoners en oud-leden deelden hun perspectieven en ervaringen, en suggesties werden gedaan om verkeers- en parkeerproblemen op te lossen.

De panelen die tijdens de bijeenkomst werden getoond, kunt u hier bekijken.

Hebt u een reactie, opmerking of vraag? Dan kunt u die achterlaten via het reactieformulier.

Contact

Gemeente Bergen
Jan Ligthartstraat 4
1817 MR Alkmaar

info@bergen-nh.nl
(072) 888 00 00

Denk mee over Bergen is een initiatief van de gemeente Bergen.

 
 
Cookie-instellingen