Harmonielocatie

De stemmen zijn geteld! 'Het Ensemble' van Henselmans Bouw & Ontwikkeling ontving met 58% het meest aantal stemmen van inwoners en ondernemers. Ook kreeg Henselmans de meeste punten bij de beoordeling van de deskundigen van de gemeente. Op basis hiervan heeft het college van Bergen een gunningsbesluit genomen. Na twee weken volgt in principe de definitieve gunningsbeslissing. De presentaties werden door bijna 400 bezoekers bezocht. Van de 723 stemmen ging 58% naar Henselmans met 421 stemmen en 42% naar NW360 met 302 stemmen.

Herontwikkeling

De Harmonielocatie in Bergen wordt herontwikkeld. Het plan voor de herontwikkeling gaat uit van kleinschalige winkels en woningen en mogelijk sociaal-maatschappelijke voorzieningen.

Voor de Harmonielocatie zijn 2 plannen door externe gegadigden gepresenteerd. Deze presentatie vond plaats op dinsdag 30 januari in de Ruïnekerk in Bergen. Inwoners en ondernemers van Bergen en Bergen aan Zee konden stemmen over de beide plannen. Inwoners en ondernemers hebben daarmee invloed gehad op de ontwikkeling van de Harmonielocatie. Elk adres in Bergen en Bergen aan Zee kon 1 stem uitbrengen op 1 van de plannen. Dit was mogelijk van 30 januari en tot en met 19 februari 2024.

Wij danken iedereen die actief heeft meegedacht en gestemd. Uiteindelijk wijst de totaalscore een gegadigde aan. Uw stem telt voor een deel mee. 

Lees meer over de actuele berichtgeving op onze socials of kijk op de gemeentelijke website voor meer informatie over de Harmonielocatie.

Contact

Gemeente Bergen
Jan Ligthartstraat 4
1817 MR Alkmaar

info@bergen-nh.nl
(072) 888 00 00

Denk mee over Bergen is een initiatief van de gemeente Bergen.

 
 
Cookie-instellingen