Vergroenen Egmond aan Zee – De Zuid, inloopmoment voorbereiding fase 2

42 keer bekeken

Begin

19-09-2023 om 16:30

Einde

19-09-2023 om 19:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Eind 2023 willen wij aan de Karel Doormanlaan en de Rooseveltstraat enkele nieuwe groenvakken aanleggen en enkele bestaande groenvakken aanpassen. 

In 4 fasen Vergroenen we ‘De Zuid’ in Egmond aan Zee. Door de omgeving groener te maken door het toevoegen van planten en minder verharding werken we met elkaar aan een aantal oplossingen.

Oplossingen met groen in het kustgebied zijn niet altijd makkelijk. Vanwege de harde zoute zeewind en zand hebben planten veel te verduren.

We evalueren fase 1 en plannen fase 2 Fase 1 is afgerond. 

Eind 2023 willen wij aan de Karel Doormanlaan en de Rooseveltstraat enkele nieuwe groenvakken aanleggen en enkele bestaande groenvakken aanpassen. In totaal zijn het 10 vakken met nieuwe aanleg en 3 vakken worden opgenomen in een nieuw groter groenvak. Dit najaar willen wij fase 2 aanleggen. We kijken naar de planten die goed of minder goed groeien. Dit hebben we toegepast in nieuw opgestelde groenontwerpen.

Samen meedenken: inloopmoment groenontwerpen
De groenontwerpen zijn vertaald in sfeerbeelden en deze willen wij graag met omwonenden bespreken. Wat vindt u van ons voorstel? 

Daarvoor nodigen wij u als omwonenden per brief uit op dinsdag 19 september tussen 16.30 uur en 19.30 uur op de gemeentewerf in Egmond aan Zee. Er zijn groenmedewerkers van de gemeente aanwezig die uw vragen kunnen beantwoorden.

U kunt de voorgenomen groenvakken ook online bekijken, en reageren, via de gemeentelijke website.

Contact

Gemeente Bergen
Jan Ligthartstraat 4
1817 MR Alkmaar

info@bergen-nh.nl
(072) 888 00 00

Denk mee over Bergen is een initiatief van de gemeente Bergen.

 
 
Cookie-instellingen